Senit – iT, oT, IoT

Megoldások

Andon alapú targoncahívó rendszer - Raktárkezelésre, Gyártásszervezésre, Logisztikára

Egyik gyártó partnerünknél, az elkészült rakatok elszállítására targoncákat használtak, a vezetők nem mindig tudták pontosan melyik gépek készültek el a gyártási folyamattal, ezért megkellett várniuk a gépkezelőket, hogy értesítsék őket. Ennek felgyorsítására fejlesztettünk egy olyan kommunikációs rendszert, amely manuálisan és automatikusan képes az elkészült rakatok jelzésére a targoncás felé, aki erre válaszul nyugtázni tudja, hogy az adott fuvart fogja elvégezni, ekkor a többi gép számára jelzi, hogy várniuk kell, a jelző gép pedig tudja, hogy hozzá érkezik a targonca és kezdheti a következő folyamat előkészületeit. A rendszerbe beépítettünk egy priorizáló rendszert, ami tudja melyik gép élvez elsőbbséget a szállítási folyamatban. A rendszer automatizálható a gyártógépek bevonásával. További modulok: Karbantartás kérés, Műszakvezetői információk, HR-adatok, Teljesítményadatok, Géppriorizálás rendelés alapján, Raktárlogisztika.

Teljes Ipari Energiamenedzsment - Fogyasztómérés, Költséghelyek, Áramfelvétel

Az energiamenedzsment rendszerek alapvető funkciója tehát a mérésadatgyűjtés, kimutatások gyűjtése, valamint ezek hozzáférhetővé tétele a cégvezetők és döntéshozók számára. Alapesetben tehát a rendszer nem avatkozik bele a monitorozott folyamatokba, csupán adatokat gyűjtenek róla és elemzik.A következő szintje a folyamatmenedzselésnek, amikor a rendszer aktívan, emberi közbelépés nélkül automatikusan képes beavatkozni a folyamatokba, tehát a mért és tárolt adatok alapján döntést hozni. Így a beállított optimális paraméterek és határértékek alapján a monitorozó rendszer korrigálni tudja a gyártást/működést, ezzel energiát és nem utolsósorban költségeket takarít meg. A PASS SCADA komplex energetikai rendszerként vagy meglévő energetikai rendszerek összefogására, felügyeletére is használható. EMS modulja lehetővé teszi a fogyasztások egyedi kontrollját, elemzését, riportozását.

Ipari Automatizálás - HMI, SCADA, Folyamatautomatizálás, Adatgyűjtés

A PASS SCADA alkalmas szabványos kommunikációs protokollok használatával az ipari automatizálás eszközeivel kommunikálni. Akár gyártó sorok, robotcellák, célgépek HMI (Human Machine Interface) feladatairól van szó, a rendszer egységes felületen keresztül látja el a feladatot és biztosítja az adatok valós idejű elérését. A PASS Miniserver előre feltelepített kivitelben Raspberry Pi 3-mal együtt beszerezhető, hálózati hozzáférés biztosítása és IP cím megadását követően azonnal használatba vehető. Mivel a PASS vezérlők teljes skáláját kínálja a különböző funkciókhoz, illetve a meglévők mellé egyedileg programozható vezérlők is létrehozhatók, így tetszőleges összetettségű rendszer állítható fel a megszokott idő tört része alatt.

Multiszenzor technológia - Szenzoros mérések, környezeti adatok

Az elemzésért felelős eszközünk a Senit Multiszenzor, amely teljesen egyedi kialakítású szenzorszigetként működik. Amelyhez bármely üzemszinten fontos mérőszenzor csatlakoztatható. Könnyen kommunikál a SCADA fejlesztéseinkkel, így a mért adatok alapján végezhető a gépvezérlés, beavatkozás és az automatizáció. 
Fő mért változók:
-Hőmérséklet
-Páratartalom
-Ammónia
-CO2
-Huzat
-Hanghatás/Zaj