Senit – iT, oT, IoT

Kamerarendszerek


IP kamera rendszerek

A kamerás megfigyelő rendszerek több évtizede az egyik legelterjedtebb ellenőrző
rendszernek számítanak, hiszen a szemmel látható kontrolt biztosítják. Korábban analóg átvitelű, zárt láncú (CCTV) video rendszerek voltak ezek, azonban az informatikai platform ezen a területen is elterjedt, A behatolás elleni védelemben az illetéktelen behatolások, lopások rögzítésére és az elkövetők azonosítására használhatók, azonban egyre elterjedtebb felhasználási terület a belső folyamatok felügyelete. Egy üzem életében a dolgozói hibák, a nem jól kezelt folyamatok „kívülről látva” sokkal letisztultabb képet mutatnak, és a döntéshozó a megfelelő ponton tud operatív módon beavatkozni a termelésbe.  A Senit Kft több évtizedes szakmai tapasztalata, a professzionális tervezés és eszközismeret a biztosíték a legmagasabb színvonalú IP kamera hálózatok kivitelezésére, megrendelőink egyedi igényeit is szem előtt tartva.

Rendszám felismerés

Az IP kamera hálózatok fontos perifériája a jármű azonosítás automatizálása, így rendszám alapú beléptetés és folyamatkövetés megvalósítása. Rendszerint ezek a feladatok az érkezési és távozási idők regisztrálása, a területen töltött idők kimutatása, illetve a gyorsabb esemény visszakeresés, például milyen rendszámok léptek be vagy ki egy adott időablakban. Rendszerint lehetőség van más rendszerekkel történő adatbázis integrációra, így összerendelhetjük mérleg mérési adatokkal vagy más regisztrációs pontokkal. Fizikai belépési pont – sorompó – vezérlésére is alkalmasak ezek a rendszerek.

Mozgás analitika és képelemzés

Az IP kamera rendszer már képes mélyebb szintű képelemzésre is, mivel itt nem kép jeleket készít a rendszer, hanem adatot kezel és elemez. Objektumok mérete és iránya, mozgások sajátossága, színek és időpontok alapján lehet szabályokat állítani, adatokra szűrni vagy beavatkozást végezni, akár automatizáltan. A legfejlettebb képelemző szoftverek képesek öntanuló funkciókra is, ezzel a hibás azonosításokat minimálisra lehet csökkenteni. Legelterjedtebb megoldások a képen rajzolt vonal átlépését jelző detektor, vagy az egy-egy területen történő megjelenő – vagy épp eltűnő – tárgyak okozta riasztások beállítása