Senit – iT, oT, IoT

Pass SCADA

A PASS SCADA alkalmas szabványos kommunikációs protokollok használatával az ipari automatizálás eszközeivel kommunikálni. Akár gyártó sorok, robotcellák, célgépek HMI (Human Machine Interface) feladatairól van szó, a rendszer egységes felületen keresztül látja el a feladatot és biztosítja az adatok valós idejű elérését.

A rendszer magját egy 64 bit-es Linux és SQL bázisú, nagy teljesítményű motor adja. A szabványos I/O driverek mellett Modbus TCP, Modbus RTU, Siemens S7, BACnet, OPC… rendelkezik automatikus MOXA remote I/O felismeréssel és automatikus adatpont konfigurálással. Nem marad el az adatkapcsolatok terén sem ODBC, SQL, SAP interfész segítségével. A PASS rendelkezik az alap SCADA funkciókkal (alarm rendszer, hisztorikus adatgyűjtés-diagram, felhasználó kezelés), de kiegészül szabadon konfigurálható, akár szabadon programozható vezérlő modulokkal, automatizált riport generátorral. A technológiai táblaképek elkészítése lehetséges képgenerátor segítségével, vagy teljes funkcionalitású vektorgrafikus képszerkesztővel.

A rendszer konfigurálása, programozása, kezelése 100%-ban böngészőn keresztül lehetséges, akár mobil eszközről is, korlátlan kliens lehetőséggel. Minden verzió teljes funkcionalitással rendelkezik, nincs szerkesztő és futtató verzió, csak a PASS.

Azonnal használatba vehető

A PASS Miniserver előre feltelepített kivitelben Raspberry Pi 3-mal együtt beszerezhető, hálózati hozzáférés biztosítása és IP cím megadását követően azonnal használatba vehető. Mivel a PASS vezérlők teljes skáláját kínálja a különböző funkciókhoz, illetve a meglévők mellé egyedileg programozható vezérlők is létrehozhatók, így tetszőleges összetettségű rendszer állítható fel a megszokott idő tört része alatt.

Termelősorok hatékonyság mérése

A 21. század követelményeinek megfelelve az új telepítésű és a régi gépek hatékonyság mérése is megoldható. A PASS minden on-line működési adatot összegyűjt és hozzákapcsolja a kezelő által bevitt információt, amiből komplett jelentést készít a cégvezetés számára. A különböző munkakörben dolgozóknak egyedi felhasználói hozzáféréssel eltérő kimutatások és jelentési szűrők állíthatók be, így mindenki a saját munkakörének megfelelő mennyiségű és terjedelmű adathalmazzal dolgozik.