Senit – iT, oT, IoT

Vezetéknélküli informatikai rendszerek

Vezeték nélküli hálózat

Előfordul, hogy a legkézenfekvőbb adatátviteli megoldás a vezeték nélküli hálózat kiépítése. A mai WiFi és egyéb kommunikációs hálózatok jelentős elterjedése miatt elengedhetetlen, hogy a hálózat tervezését, az eszközök megválasztását és azok paraméterezését szakemberek végezzék. Sok éves tapasztalattal rendelkezünk a WLAN hálózatok kiépítésében, ismerjük a lehetséges buktatókat és képesek vagyunk a környezetnek megfelelő rendszer megtervezésére és kiépítésére. Dolgozunk 2,4 és 5GHz tartományban is, de van lehetőség ennél magasabb frekvenciasávú, több 10km-es linkek kiépítésére is.

Aktív hálózati eszközök

Az általunk épített hálózatok aktív eszközeit úgy választjuk meg, hogy azok éjjel-nappal, éveken át képesek legyenek a rájuk bízott feladat ellátására. Cégünk kizárólag bevált, neves gyártók eszközeivel dolgozik kiemelten szem előtt tartva a gyártói és forgalmazói háttértámogatás meglétét, legyen szó akár csereeszköz biztosításáról, akár szakmai támogatásról. Az egyes aktív eszközök működési körülményeinek biztosítására saját típustokozásokat fejlesztettünk ki, melyek segítségével a por és nedvességállóságot, valamint a fűtési és hűtési igényeit is tudjuk biztosítani az egyes eszközöknek.

Perifériák

Mivel kulcsrakész feladatok megvalósítására szakosodtunk, és megvan a megfelelő beszállítói hátterünk is, kézenfekvő, hogy a hálózaton üzemelő egyes eszközöket is leszállítsuk és beüzemeljük partnereinknek. Az egyszerű kereskedelmi tevékenység mellett a kompatibilitást is garantáljuk, valamint az eszközökkel kapcsolatos paraméterezési, és egyéb szolgáltatási igényeket is ellátjuk.

Kliensek

Segítséget nyújtunk a megfelelő kliens eszközök kiválasztásában és az eszközpark összeállításában. Igény szerintháttértámogatást is biztosítunk a beüzemelésben és a kliens szintű üzemeltetésben, akár folyamatos távoli supportformájában is.

VLAN

Hálózati informatikusaink segítségével komplett hálózatmenedzsment feladatokra is vállalkozni tudunk. Legyen szó új hálózat paraméterezéséről, vagy meglévő rendszer átalakításáról, a teljes körű és átfogó információgyűjtést követően minden feladatot meg tudunk valósítani. A legjellemzőbb igények az egyes virtuális hálózatok és ezek jogosultságainak, csoportjainak kezelése. Tapasztalataink alapján ezek a rendszerek időről időre kisebb-nagyobb változásokon mennek át partnereinknél, ezért fenntartjuk a folyamatos kommunikációt és a lehető leggyorsabban reagálunk az új igényekre. Nagy tapasztalattal rendelkezünk országokon átívelő, redundáns VLAN hálózatok megvalósításában is, valamint kiemelt kockázatú vállalkozások tűzfal paraméterezésének területén is.

Szoftverek

Felhasználói és üzemeltetési szoftverek telepítésében és paraméterezésében is jelentős tapasztalatunk van. Olyan megbízásokat is vállalunk, ahol szoftverek közötti adatbázis kommunikációról van szó, vagy esetleg kisebb fejlesztést, egyedi lekérdezést kell megvalósítani.

Üzemeltetés, rendszergazdai tevékenység

Amennyiben partnerünk nem üzemeltet saját informatikai osztályt, vagy annak feladatai, illetékességei fedetlenül hagynak bizonyos területeket, rendszergazdai szolgáltatást nyújtunk. Ez lehet kizárólag hálózati informatikai szolgáltatás, de bővíthetjük szerver oldali tevékenységekkel vagy akár kliens szintű üzemeltetéssel, ahol akár az egyes felhasználók napi problémáit és a kapcsolódó beállítási feladatokat is ellátjuk. Rövid, akár néhány órás rendelkezésre állással végezzük ezeket az üzemeltetési tevékenységeket, hogy cége termelését és profitját a lehető legnagyobb üzembiztonságban tudhassa.