Senit – iT, oT, IoT

Beléptető rendszerek

Beléptető rendszer

A beléptető rendszerek segítségével tudjuk név szerint, ki mikor lépett be a területre és mikor hagyta el, illetve azon belül merre járt. Illetéktelen behatolás ellen is véd, illetve a területen lévők testi épsége is biztosított, mivel nagy segítséget nyújt a létszám ellenőrzésben. A Senit Kft. által épített beléptető rendszerek megbízhatósága és üzembiztossága kiemelkedő. Ügyfeleink igénye alapján testre szabott azonosítási eljárást és beléptetési szabályzatot alakítunk ki, megkeressük a leginkább használható azonosítási módot az egyes területeken (kártya, biometrikus azonosítás, egyéb eszköz). A rendszerek fizikai belépési pontjait is kiépítjük és beüzemeljük. Legyen szó forgóvilláról, meglévő jármű vagy személybejáróról vagy más áthaladási pont kialakításáról.beléptető rendszerek behatolás jelzők lopásgátló kapuk belépés számlálás

Munkaidő nyilvántartás és belső szabályozások

A ki és belépési adatok alapján akár bérszámfejtéssel együttműködő szoftveres támogatás is elérhető. Automatizálható a szabadság és távollét kezelés. A belső jogosultságok állandó vagy időszakos kezelése (ki hova léphet be és hova nem, illetve előzményhez kötött engedélyek, merre járt előtte) szintén egyszerűen paraméterezhető. Zsilip funkciók kialakítására is van lehetőség, ahol a biztonság vagy a technológia ezt megköveteli.

beléptető rendszerek belépés munkaidő nyilvántartás

Személyhez rendelt, készpénzmentes kereskedelmi lehetőségek

A beléptetés integrálása a kereskedelmi egységekben lehetőséget nyújt a vásárlói fogyasztások és terület használati jogosultságok kezelésére is. Egy megszemélyesített azonosító a megfelelő, előfizetett ideig és a megvásárolt terjedelemben engedi használóját az egyes szolgáltatások igénybe vételére. Eseti fogyasztás esetén azonosítója olvastatásával jóváhagyhatja a vendég a számláját.

Kaputelefon és InterCom

Vendégek és eseti belépők fogadására különféle kaputelefon megoldásokat kínálunk. IP alapon, a biztonsági szolgálat felügyeleti platformján a kamera rendszerrel integrálva. Létezik mobil megoldás is, ez akkor javasolt, ha nincs külön dedikált portaszolgálat. Ilyen esetben a beltéri egység egy okostelefon applikáció vagy GSM hívás. Üzemi területeken sokszor a belső kommunikáció még mindig intercom – belső telefonhálózat- segítségével a leginkább kezelhető, akár egyirányú utasításközlés, akár oda-vissza kommunikáció szükséges.

Egy modern irodában az informatikai hálózat szerves részét képezhetik az IP alapú beléptető rendszerek. Ezeknek a rendszereknek két alapvető célja van: a biztonság és a termelékenység növelése. Használatukkal jogosultságokhoz kötve szabályozható, és felügyelhető a mozgás az iroda vagy munkahely védett területein. Mint például: a pénztár, raktár, irattár, parkoló stb. Plusz funkcióként szerepel a beléptető rendszerek esetében még annak a lehetősége, hogy készíthető akár valós munkaidő nyilvántartás is a bejárati ajtók belépési és kilépési adatainak lekérésével.

A vállalatok körében napjainkban a dolgozók beléptetése során a legkedveltebb a kártyaolvasó, az ujjlenyomat olvasó, vagy PIN kódos módszer alkalmazása.

A beléptető rendszerek legelterjedtebb azonosítási módja a kártyás rendszer, amely egy műanyag kártyába épített RFID chip-et alkalmaz. A RFID chipnek, a kártyaolvasóhoz való közelítése során történik meg a belépni kívánó azonosítása. A kártyaolvasók akár már meglévő, egyéb kártyás rendszerekhez tartozó kártyákkal is használhatóak. De akár beléptető rendszernél alkalmazott kártyák alkalmasak lehetnek még a központi nyomtató eszközök költség kontroll hozzáférésénél azonosításra. Fontos megemlíteni, hogy napjaink fejlett technológiájának köszönhetően, a mobiltelefonok nagy része tartalmaz programozható RFID chip-et, amely kiválthatja a dolgozók kártyáit a belépéskor.

Komolyabb védettségi szintet igénylő helyeken, ahol az ellopott vagy lemásolt kártya használatának az esélyét minimálisra szeretnék csökkenteni, ott a beléptetési rendszert biometrikus azonosítás is helyettesítheti vagy kiegészítheti. A legelterjedtebb ezeknél a rendszereknél az ujjlenyomat-olvasó. De elérhető még retinaszkenneres, hangfelismeréses, tenyérlenyomattal működő, illetve kamerás arcfelismerő rendszer is.

Integrált biztonságtechnika

Az IP alapú illesztés segítségével a kapuk hozzáférhetősége, és használata központilag programozható és lekérdezhető, monitorozható. Valamint az integrált beléptető rendszerek hasznos kiegészítője lehet a távvezérlés is. Amelynek segítségével távolról is lehet az ajtók nyitódását és záródását vezérelni, illetve előre beprogramozott utasításokat kiadni, riasztórendszereket aktiválni.

Továbbá a beléptető rendszerek a biztonsági kamerás megfigyelő rendszerrel integrálva képesek a belépési eseményekhez képet, videót párosítani. Amely gyors képi azonosítás és személy mozgás lekérdezése egy esetleges riasztás során alapvető fontosságú lehet.

Beléptető rendszer telepítése

A beléptető rendszerek telepítése először is igényfelméréssel és tervezéssel indul, amely során a jelenlegi igények mellett, a potenciális jövőbeli igények és új technológiák integrálhatóságának a megtervezését is szem előtt tartjuk.