Senit – iT, oT, IoT

Fejlesztéseink

Válasszon további megoldásaink közül:

Andon alapú targoncahívó rendszer - Raktárkezelésre, Gyártásszervezésre, Logisztikára

Egyik gyártó partnerünknél, az elkészült rakatok elszállítására targoncákat használtak, a vezetők nem mindig tudták pontosan melyik gépek készültek el a gyártási folyamattal, ezért megkellett várniuk a gépkezelőket, hogy értesítsék őket. Ennek felgyorsítására fejlesztettünk egy olyan kommunikációs rendszert, amely manuálisan és automatikusan képes az elkészült rakatok jelzésére a targoncás felé, aki erre válaszul nyugtázni tudja, hogy az adott fuvart fogja elvégezni, ekkor a többi gép számára jelzi, hogy várniuk kell, a jelző gép pedig tudja, hogy hozzá érkezik a targonca és kezdheti a következő folyamat előkészületeit. A rendszerbe beépítettünk egy priorizáló rendszert, ami tudja melyik gép élvez elsőbbséget a szállítási folyamatban. A rendszer automatizálható a gyártógépek bevonásával. További modulok: Karbantartás kérés, Műszakvezetői információk, HR-adatok, Teljesítményadatok, Géppriorizálás rendelés alapján, Raktárlogisztika.

Teljes Ipari Energiamenedzsment - Fogyasztómérés, Költséghelyek, Áramfelvétel

Az energiamenedzsment rendszerek alapvető funkciója tehát a mérésadatgyűjtés, kimutatások gyűjtése, valamint ezek hozzáférhetővé tétele a cégvezetők és döntéshozók számára. Alapesetben tehát a rendszer nem avatkozik bele a monitorozott folyamatokba, csupán adatokat gyűjtenek róla és elemzik.A következő szintje a folyamatmenedzselésnek, amikor a rendszer aktívan, emberi közbelépés nélkül automatikusan képes beavatkozni a folyamatokba, tehát a mért és tárolt adatok alapján döntést hozni. Így a beállított optimális paraméterek és határértékek alapján a monitorozó rendszer korrigálni tudja a gyártást/működést, ezzel energiát és nem utolsósorban költségeket takarít meg. A PASS SCADA komplex energetikai rendszerként vagy meglévő energetikai rendszerek összefogására, felügyeletére is használható. EMS modulja lehetővé teszi a fogyasztások egyedi kontrollját, elemzését, riportozását.

almérős rendelet mekh rendelet

Ipari Automatizálás - HMI, SCADA, Folyamatautomatizálás, Adatgyűjtés

A PASS SCADA alkalmas szabványos kommunikációs protokollok használatával az ipari automatizálás eszközeivel kommunikálni. Akár gyártó sorok, robotcellák, célgépek HMI (Human Machine Interface) feladatairól van szó, a rendszer egységes felületen keresztül látja el a feladatot és biztosítja az adatok valós idejű elérését. A PASS Miniserver előre feltelepített kivitelben Raspberry Pi 3-mal együtt beszerezhető, hálózati hozzáférés biztosítása és IP cím megadását követően azonnal használatba vehető. Mivel a PASS vezérlők teljes skáláját kínálja a különböző funkciókhoz, illetve a meglévők mellé egyedileg programozható vezérlők is létrehozhatók, így tetszőleges összetettségű rendszer állítható fel a megszokott idő tört része alatt.

Multiszenzor technológia - Szenzoros mérések, környezeti adatok

Az elemzésért felelős eszközünk a Senit Multiszenzor, amely teljesen egyedi kialakítású szenzorszigetként működik. Amelyhez bármely üzemszinten fontos mérőszenzor csatlakoztatható. Könnyen kommunikál a SCADA fejlesztéseinkkel, így a mért adatok alapján végezhető a gépvezérlés, beavatkozás és az automatizáció. 
Fő mért változók:
-Hőmérséklet
-Páratartalom
-Ammónia
-CO2
-Huzat
-Hanghatás/Zaj

A fejlesztéseink között olyan egyedileg a Senit Kft. által tervezett, telepített és forgalmazott rendszerek és termékek érhetőek el, amelyek az adott iparág fontos problémáira keresnek komplex és könnyen kezelhető megoldást. Fejlesztéseink az ipari biztonságtechnika, automatizálás és logisztika területén is elérhetők.