Senit – iT, oT, IoT

Szolgáltatások

A Senit Kft. rendszerintegrátorként, a megrendelők igényei szerint partnerként vesz részt a projekt megvalósításában. A tervezés fázisától egészen az átadást követő üzemeltetésig jelen van a partnerei életében. Így nyújtva teljeskörű szolgáltatást.

Tervezés

Megrendelői igények és lehetőségek felmérése, fővállalkozói egyeztetés, szakhatósági egyeztetések elvégzése

Partnereink felkérése alapján egyeztetjük az ismert és rejtett igényeket, a helyszíni bejárások illetve rendelkezésre álló dokumentumok alapján pontosítjuk a feladatot és megkezdjük a tervezési munkát. Néhány biztonságtechnikai rendszer – elsősorban tűzjelző – kiépítése esetén szükséges a szak-hatóság (tűzoltóság) jóváhagyása. Már az épület tervezésének időszakában célszerű egyeztetni a hatóság által elfogadható védelem szintjéről.

Kiviteli tervek és megvalósulási dokumentáció elkészítése

A kiviteli tervek célja, hogy megfelelő irányt mutasson és segítse a technikai munkavégzőket munkájuk maradéktalan elvégzésében. Ezen felül a későbbi üzemeltetés szempontjából elengedhetetlen, hogy a kivitelezés során eszközölt változtatások bejegyzésre kerüljenek. A változást okozhatja műszaki szükségszerűség vagy a megrendelői igény. Használható, minden szükséges

információt és paramétert tartalmazó megvalósulási dokumentációt állítunk elő.

Kivitelezés

Hálózatépítés

Minden rendszer alapja az az infrastruktúra, amin üzemel és ami kiszolgálja. Ma ezek már jellemzően valamelyik infokommunikációs szabványnak megfelelő hálózatok, melyek kiépítéséhez elengedhetetlen a megfelelő tapasztalat és a helyszínen alkalmazható tárgyi tudás. Hálózatépítő kollégáink képesek a helyszíni viszonyokhoz alkalmazkodni és kivitelezési tevékenységük során más rendszerek működését
szem előtt tartani. Sok ezer méter megépített vezeték tartó nyomvonal és behúzott kábel van a hátuk mögött, ami garantálja a legmagasabb fokú típusismeretet és a lehető legjobb minőségű rögzítéstechnika és kivitelezési metódus alkalmazását. Akár 8-10 fős hálózatépítő csapatot is fel tudunk állítani egy-egy feladatra, napi 5 kilométer kábelezési kapacitással.

Technikusi feladatok

Az egyes perifériák precíziós telepítése egy külön feladatkör, melyre speciálisan képzett és nagy típusismerettel rendelkező személyeket alkalmazunk. Legyen szó analóg vagy IP alapú eszközről, a helyes bekötés és hálózati csatlakozás elkészítése a technikusok feladata. Az alapvető műszaki tudást végzettségükkel igazoltan, az egyes eszközök sajátosságait pedig periodikusan a legmagasabb színvonalú gyártói képzéseken történő részvétel során tanulják meg. A technikusok feladata továbbá a rendszerek olyan szintű funkcionális ismerete, hogy garantálják az egyes perifériák telepítésének lehető legmagasabb műszaki és felhasználási megfelelőségét és kisebb, egyszerűbb vagy szigetszerű rendszerek beüzemelését is ők végzik.

Folyamatos egyeztetés a megrendelővel, fővállalkozóval

A kiváló minőség biztosításához szükséges a rendszer kiépítésének minden fázisban a folyamatos – heti, napi helyszíni koordináció a megrendelővel, illetve a fővállalkozóval és kapcsolódó szakterültek képviselőivel.
Szakalvállalkozók irányítása, átfogó projekt menedzsment
Bizonyos részterületek kivitelezéséhez szakcégeket veszünk igénybe. Természetesen szerződéses formában is garantáljuk, hogy azáltaluk végzett tevékenység teljes mértékben cégünk felelőssége. Sok esetben a rendszereink működtetéséhez harmadik fél (pl.erősáramú vállalkozó, gépészeti szakcég, szoftver üzemeltető cég, informatikus) segítsége is szükséges. Nagy tapasztalatunk van akonstruktív projekt vezetésben és az átfogó kommunikáció megszervezésében

Maximális műszaki felkészültség

Kizárólag olyan eszközökkel dolgozunk, melyek támogatói háttere hosszú távon biztosított, és minőségi elvárásainknak valós üzemeltetési tapasztalatokra támaszkodva tudnak eleget tenni. Kivitelezői csapatunk tagjait úgy választjuk meg egy-egy feladatmegoldására, hogy maximális kompetenciával rendelkezzenek és a rájuk bízott részfeladat ellátásához minden szükséges eszközük, tárgyi tudásuk meglegyen.

Partnereink igényének rugalmas kezelése

A beruházás megvalósulása során természetes, hogy változnak az igények, amelyek sok esetben az általunk megvalósítandó rendszerre is kihatással vannak. Cégünk a változásokat a projekttel együtt élve, partnerünkkel folyamatosan egyeztetve valósítja meg.

Karbantartás és üzemeltetés

Tervszerű időszakos karbantartási tevékenység

A biztonsági rendszerek hibamentes működését nagymértékben elősegíti a periodikus hardver és szoftver ellenőrzés, és hosszú távon költséghatékonyabb működést eredményez.
Eseti javítások, üzemeltetési feladatok
A meghibásodásokat gyorsan, szakszerűen hárítják el szakembereink garancia időn belül és azon túl is, illetve nem csak a Senit Kft által telepített rendszerek esetében. Ehhez rendelkezésünkre áll a megfelelő alkatrészbázis, és szervizkapacitás. Sok esetben az idők során megváltozott igények lekövetése, a rendszerek újbóli finomhangolása jelent feladatot. Munkatársaink felkészülten, korábbi pontos dokumentációkra és nagyfokú rendszerismereti tapasztalatokra támaszkodva oldják meg ezeket a problémákat.

Átalánydíjas szerződések

Ügyfeleinknek lehetősége van különböző szintű karbantartási csomagok igénybe vételére szerződéses keretek között. Ez ameghosszabbított garanciális szolgáltatás szintje is lehet. Előnye a tervezhető költség és gyors, akár napon belüli hibaelhárítási szolgáltatás, csereberendezés használatának lehetősége.

Oktatás

Az összetett rendszerek hatékony működésének elengedhetetlen feltétele a kezelőszemélyzet hozzáértése. „Éles” helyzetben a kezelő, diszpécser akkor képes ellátni feladatát, ha a rendszer funkcióit magabiztosan tudja. Az alap szintű használati oktatást rendszereink megvásárlásával minden ügyfelünk automatikusan megkapja. A napi rutin által általában nem követeli meg, hogy a személyzet a rendszer minden elemét, funkcióját használja. A frissítő oktatás célja a rendszerismeret folyamatos szinten tartása és kontrollja. Félévente javasoljuk. Eseti oktatást szükséges új dolgozó(k) kiképzése, illetve súlyos tudáshiány pótlására. Igény esetén rövid határidővel egyeztetett időpontban a megrendelő rendszeréhez igazodva elvégezzük az oktatást.

Tanácsadás, szakértői tevékenység

Ön szakértelmére alapozva indítja, fejleszti beruházását, amelynek végső célja a PROFIT. Mi a biztonság és informatika üzletében eltöltött sokéves tapasztalatunkra alapozva tanácsot, ötleteket módszertant tudunk adni, hogyan védje meg vállalkozása, intézménye profitját a külső és belső fenyegetésekkel szemben, illetve hogyan tegye hatékonyabbá működését a kor kommunikációs elvárásainak megfelelve, vagy éppen automatizmusok kiépítésével. Sajnálatos eset, de elképzelhető, hogy Ön úgy érzi, nem olyan szintű biztonsági rendszert kapott a pénzéért, amelyre szüksége van, illetve megállapodást kötött. Cégünk felméri a rendszer használhatóságát, ár-érték arányát és a tények alapján szakvéleményt készít, amely nagy segítség et jelenthet ügyfeleink érdekeinek érvényesítésében.